Video

Roncalli in Bergen op Zoom biedt excuses aan voor examenblunder

24 mei 2012 om 13:01
nl
Rector Ludo Heesters van scholengemeenschap Roncalli in Bergen op Zoom biedt zijn excuses aan voor de examenblunder van woensdag. "We moeten ervoor zorgen dat onze fout zo min mogelijk op de leerlingen wordt afgerekend", zei hij tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

Eindexamenkandidaten van het vmbo kregen woensdag voor het examen aardrijkskunde een Bosatlas uitgereikt door medewerkers van de school. Maar dat is verboden bij dit examen.
Bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) kwamen tot nu toe 5 tot 10 klachten binnen van leerlingen van het Roncalli.
Examen ongeldigDe onderwijsinspectie heeft het examen ongeldig verklaard. Dat betekent dat de leerlingen het examen op 18 juni over moeten doen. "Terecht", vindt Oosthoek. "De leerlingen zijn nou eenmaal bevoordeeld, door het gebruik van een atlas."
De school zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat haar leerlingen geen herkansing hoeven te maken. De herkansing valt namelijk midden in de zomervakantie, in augustus. "We willen onze eindexamenkandidaten zoveel mogelijk ondersteunen om het examen op 18 juni te halen. We bieden extra examentrainigen aan", aldus de rector.
ExcusesEen van de gedupeerde leerlingen, Amber Copray, zei vrijdag tegen Omroep Brabant dat de school excuses moest maken voor de vervelende situatie. "De school moet op zijn minst sorry tegen ons zeggen. Ik was eerst wel boos, maar heb mijn aandacht snel op mijn andere examens gelegd", zei Amber.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.