Video

21ste Roparun van start in Parijs

26 mei 2012 om 18:17
nl
In de Franse hoofdstad Parijs is zaterdagmiddag de 21ste Roparun van start gegaan. De Roparun is een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. De teams proberen zoveel mogelijk geld op te halen. Dat wordt gebruikt om het leven van mensen met kanker iets aangenamer te maken.
Geschreven door

In de afgelopen jaren is er zo'n 45 miljoen euro opgehaald.
Hamburg De afgelopen jaren wilden er zoveel teams mee doen met de Roparun dat er zelfs wachtlijsten waren. Om die weg te werken heeft de organisatie er een route bij gemaakt. Dit jaar vertrekken er ook tientallen teams vanuit de Duitse stad Hamburg. In totaal doen er dit jaar 325 teams mee.
De zware loop wordt dit jaar nog zwaarder gemaakt door het weer. Er wordt hitte verwacht, met temperaturen tussen de 22 en 30 graden. De organisatie van de Roparun heeft de teams aanbevolen zoveel mogelijk te drinken.
OssendrechtIn de nacht van zondag op maandag komen de teams Nederland binnen. Dat doen ze via Brabant. In Ossendrecht wordt er van alles georganiseerd om de lopers op te peppen. Omroep Brabant is daar ook bij. Maandagmiddag finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.