Video

Roparun-deelnemers via Brabant naar de finish

27 mei 2012 om 14:37
nl
De 325 teams die meedoen aan de Roparun, zijn maandagmidag over de finish gekomen. De snelste tijd werd gelopen door team '14 in 't uur' uit Bergen op Zoom. Ze deden er zo'n 32 uur over. Zondagnacht kwamen de lopers door Brabant. Onder andere in Ossendrecht werd er van alles georganiseerd om de deelnemers op te peppen.
Geschreven door

De 21e Roparun startte zaterdagmiddag in Parijs. De finish van de estafetteloop is op de Coolsingel in Rotterdam. De teams proberen zoveel mogelijk geld op te halen. Dat wordt gebruikt om het leven van mensen met kanker iets aangenamer te maken. In de afgelopen jaren is er zo'n 45 miljoen euro opgehaald.
In Ossendrecht was het maandag in de vroege uurtjes erg druk en gezellig. Minstens duizend verklede mensen moedigden daar de lopers aan. Ook in onder andere Lepelstraat werden de lopers maandagochtend verwelkomd.
Tweede routeDe afgelopen jaren wilden er zoveel teams mee doen met de Roparun dat er zelfs wachtlijsten waren. Om die weg te werken heeft de organisatie er een route bij gemaakt. Dit jaar vertrekken er ook tientallen teams vanuit de Duitse stad Hamburg. In totaal doen er dit jaar 325 teams mee.
Op Omroep Brabant TV is ieder uur een Roparun-journaal te zien, met daarin veel Brabantse deelnemers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!