Jongens uit Den Bosch laten bootje Efteling omslaan, één gewonde

KAATSHEUVEL - Bij de attractie Gondoletta in de Efteling is dinsdagmiddag een bootje omgeslagen. Dat gebeurde toen de vier jongens uit Den Bosch die in het bootje zaten, gingen schommelen. Een van de jongens raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Een medewerker van de Efteling sprong direct na het voorval in het water om te helpen. Esther Habers, die een dagje in het attractiepark was, zag het gebeuren: "De jongens gingen aan het dak van het bootje hangen, waarna het omsloeg. Drie van hen waren snel aan de kant, maar de vierde was nergens te zien. Daardoor ontstond er paniek." Die paniek sloeg ook een paar boten verderop toe, want daar zaten jongeren in die het viertal kennen.

Slachtoffer lag onder de boot
De jongen die gewond raakte, lag enkele minuten in het water omdat hij vast zat onder het vaartuig. Hij kon pas worden bevrijd nadat vrienden en medewerkers het bootje optilden. Hij zou daarna zelfs zijn gereanimeerd. Het slachtoffer was wel bij kennis toen hij door de ambulance werd meegenomen. De drie andere jongens zijn meegenomen door de politie.

Meteen na het voorval bij de Gondoletta stelde de Efteling het veiligheidsprotocol in werking. Daarom kwamen er drie ambulances ter plaatse. De attractie werd direct stilgezet. Inzittenden werden eruit gehaald.

Attractie onruimd
Veel mensen hebben het ongeluk zien gebeuren, waaronder een jong gezin dat in het bootje voor het viertal zat. De kinderen waren erg geëmotioneerd door het ongeluk dat zich voor hun ogen afspeelde.

Volgens een getuige die het ongeluk vanuit de Pagode zag gebeuren, was de attractie binnen de kortste keren ontruimd, en de omgeving afgesloten. "Er sprong meteen iemand in het water om de slachtoffers te helpen. Binnen de kortste keren was er ook een speedboot bij."

Boot slaat niet makkelijk om
Een woordvoerder van de Efteling verklaarde dat een Gondoletta-bootje alleen kan omslaan als de inzittenden 'heel erg hun best doen'.

De politie gaat de drie gearresteerde jongens, die tussen de 16 en 18 jaar zijn, verhoren. Momenteel wordt er bij de Efteling onderzoek gedaan door de recherche. 
Meer over dit onderwerp:
efteling kaatsheuvel gondola gondoletta jongeren
Deel dit artikel: