Video

Bredase coffeeshops zien omzet flink dalen door wietpas

3 juni 2012 om 19:30
nl
De invoering van de wietpas heeft coffeeshops in Breda in grote problemen gebracht. Coffeeshop the Flying High heeft zelfs haar deuren moeten sluiten.
Geschreven door

Sinds de invoering van de wietpas op 1 mei is de omzet van coffeeshops naar verluidt met ongeveer tachtig tot negentig procent teruggelopen. Bezoekers moeten zich sinds de invoering laten registreren, tot woede van coffeeshopeigenaren.
ProblemenDe invoering zorgt er echter voor dat coffeeshops in grote problemen komen, blijkt uit een rondgang. Zo moest Flying High in Breda de deuren sluiten. Pax de Boot ondervindt ook een flinke afname van het aantal bezoekers, hoewel het niet om een verlies gaat van tachtig tot negentig procent.
Rond half vijf maandagmiddag zat er welgeteld één klant op de boot. "Dat is te weinig", zegt medewerkster Fenny. "Onze grootste groep klanten zijn Fransen of Belgen. Die mogen er nu niet meer in. Heel spijtig, want zo houden we het niet lang vol."
Nieuwe regeringCoffeeshops hopen dat een nieuwe regering de wietpas terugdraait, omdat de pas 'alleen maar voor ellende zorgt'. Zo zouden er in Breda dealers met pistolen rondlopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.