PSV en FC Eindhoven doen mee aan women's BeNe League

EINDHOVEN - FC Eindhoven en PSV hebben zich gezamenlijk ingeschreven voor deelname aan de BeNe League, de vrouwenvoetbalcompetitie die van start gaat met ingang van 2012-2013. Zij doen dit onder de naam FCE/PSV

Onder die naam zullen de clubs een aparte stichting oprichten waarin het Eindhovense vrouwenvoetbal zelfstandig ondergebracht zal worden. Vanuit zowel FC Eindhoven als PSV komt er bestuurlijk toezicht.

Coach Hesterine de Reus
Als trainster en tevens technisch manager wordt Hesterine de Reus aangesteld, een zeer ervaren coach uit het vrouwenvoetbal. De Reus is sinds 1994 werkzaam bij de KNVB, waar ze onder meer werkte als KNVB-coach voor het team onder 17 jaar en als hoofdcoach van het team onder 19 jaar.

Zelf kwam De Reus tussen 1983 en 1993 in totaal 44 keer uit voor het Nederlands vrouwenelftal.

Women's BeNe League
De Women's BeNe League kent in het eerste seizoen de volgende opzet: in de eerste seizoenshelft worden de Women's Elite League in België en de Eredivisie Vrouwen in Nederland gespeeld (uit en thuis), waarna de vier sterkste clubs van beide landen zich na de eerste seizoenshelft kwalificeren voor de Women's BeNe League A en de nummers vijf tot en met acht voor de Women's BeNe League B.

De Women's BeNe League A en B worden vervolgens nog in hetzelfde seizoen in het voorjaar gespeeld. De hoogst geklasseerde Belgische en de hoogst geklasseerde Nederlandse club van de Women's BeNe League A kwalificeren zich voor de UEFA Women's Champions League namens respectievelijk België en Nederland.

Organisatiestructuur en invulling team
FC Eindhoven en PSV werken momenteel verder aan de verdere structuur en de technische invulling van team, staf en organisatie. Meer informatie en details volgen in de komende periode. Aanvang van de competitie is in augustus.

Deel dit artikel: