PSV'er Jetro Willems jongste speler op een EK ooit

8 juni 2012 om 19:35
nl
PSV'er Jetro Willems is de jongste speler ooit op het Europees kampioenschap voetbal. De 18-jarige Willems begint in de basis bij Oranje in de groepswedstrijd tegen Denemarken en lost daardoor de Belg Enzo Scifo af als jongste voetballer op het EK.
Geschreven door

De linksback van PSV en het Nederlands elftal is achttien jaar en 71 dagen, Scifo was achttien jaar en 115 dagen toen hij debuteerde op een Europese eindronde.
Van BommelPSV'er Mark van Bommel debuteert op 35-jarige leeftijd op het EK. In 2004 miste hij het toernooi vanwege een blessure. Vier jaar later ontbrak hij op het EK vanwege een conflict met de toenmalige bondscoach Marco van Basten.
Willems is ook gezien alle selecties op dit EK de jongste. Hij is een half jaar jonger dan Alex Oxlade-Chamberlain, het talent van Arsenal, die speelt voor Engeland. Jetro Willems is niet de jongste debutant in Oranje ooit. Hij is tijdens zijn eerste wedstrijd, vriendschappelijk tegen Bulgarije, precies zeventien dagen ouder dan gerald vanenburg die debuteerde in 1982.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.