Discuswerper Erik Cadée heeft pechdag in Leiden

LEIDEN - Discuswerper Erik Cadée uit Den Bosch is zaterdag tweede geworden tijdens het atletiekevenement de Gouden Spike in Leiden. De Bossche atleet kwam met zijn discus niet verder dan 61,50 meter.

De Zuid-Afrikaan Victor Hogan won goud voor zijn worp van 61,95 meter. Cadée verpulverde onlangs nog zijn persoonlijk record. Tijdens de Flynth Recordwedstrijden in Hoorn kwam hij tot 67,30 meter. Over zijn matige prestatie van zaterdag heeft Cadée geen verklaring: "Ik heb hier echt geen woorden voor. Twee weken geleden wierp ik ergens rond de 65, dat vond ik al niet best, maar dit is echt slecht. Ik moet mij echt schamen."

Slechte dag voor Brabanders
Voor Cadée stond er niets meer op het spel. De Bosschenaar is namelijk al geplaatst voor de Olympische Spelen en het EK later deze maand in Helsinki. Voor kogelstootster Melissa Boekelman uit Breda was de wedstrijd in Leiden een belangrijk kwalificatiemoment voor het EK en de Olympische Spelen. De limieten daarvoor zijn respectievelijk 18,00 en 18,55 meter. Maar de Bredase kwam met haar kogel niet verder dan 16,99 meter. Boekelman moet zich voor beide eindtoernooien nog kwalificeren.

Ook speerwerper Lars Timmerman uit Hoogerheide heeft nog geen limieten gehaald. Om mee te doen aan het EK in Helsinki moest hij Leiden minimaal 79,90 meter gooien. Voor de Spelen is de limiet nog zwaarder: 82,00 meter. Maar ook Timmerman had een pechdag in Leiden en kwam niet verder dan 71,90 meter. Hij was daarmee wel de beste speerwerper van de dag.


Deel dit artikel: