FCE/PSV neemt hele vrouwenteam VVV-Venlo over

VENLO/EINDHOVEN - De complete vrouwenselectie van VVV Venlo stapt over naar het nieuwe vrouwenteam van FC Eindhoven en PSV. De Eindhovense clubs beginnen samen een vrouwenteam dat komend mee gaat doen aan de nieuwe BeNe League.
FCE/PSV-coach Hesterine de Reus: 'De hele selectie is welkom om over te stappen naar Eindhoven. We verwachten dat er 16 tot 19 speelsters van VVV Venlo bij ons komen spelen'.

Bij de samenstelling van het nieuwe team benaderde FCE/PSV acht spelers van VVV Venlo. Daarop besloot VVV Venlo dat het beter was de hele selectie over te hevelen, omdat er anders geen eredivisiewaardige selectie overbleef.

Algemeen directeur Hans Soentjens van VVV Venlo: 'Het is jammer. We waren graag doorgegaan met vrouwenvoetbal, maar we wisten dat PSV er alles aan zou doen om een topteam samen te stellen. We vinden het enorm belangrijk voor de toekomst van het vrouwenvoetbal dat PSV instapt, maar met de komst van PSV is het aanbod van goede speelsters in deze regio gewoon te gering voor twee clubs'.

Het vrouwenteam van VVV speelde enkele weken nog de finale van het toernooi om de KNVB-beker. In die finale moest de club buigen voor landskampioen ADO Den Haag.

Met de overgang van de selectie van VVV Venlo naar Eindhoven heeft FCE/PSV de selectie in één klap compleet. Naast de vrouwen van VVV komen ook keepster Angela Christ en Jette van Vlerken van FC Utrecht en Marije Brummel van sc Heerenveen naar FCE/PSV.
Meer over dit onderwerp:
vvv psv vrouwenvoetbal eredivisie