SP'er Van Zeeland zegt lidmaatschap partij op

12 juni 2012 om 12:47
nl
Voormalig Statenlid van de SP Ron van Zeeland heeft zijn lidmaatschap van deze partij opgezegd. Nadat hij eerder dit jaar samen met collega Ellen Pauel uit de Statenfractie van de SP stapte, gaf hij aan nog wel lid te willen blijven van de partij. Zo'n anderhalve week geleden is hij echter op deze beslissing teruggekomen. Dit bevestigt hij woensdag.
Geschreven door

De slechte sfeer binnen de fractie was in januari de reden voor Van Zeeland en Pauel om uit de Statenfractie te stappen. Aanleiding voor Van Zeeland om nu het lidmaatschap van de partij op te zeggen, is de kille afwijzing die hij ontving op zijn sollicitatie naar een plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van de Tweede Kamer.
Van Zeeland ontving een standaardbriefje als afwijzing. Dit terwijl de Bosschenaar op zijn minst een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek had verwacht. Op die manier hadden we de hele zaak fatsoenlijk kunnen afsluiten, zo zegt Van Zeeland. Nu voelt hij zich 'als oud vuil langs de kant gezet'.
Adviseur Henk KrolDe Bosschenaar is ruim twintig jaar lid geweest van de SP. Behalve Statenlid is hij ook lid van de gemeenteraad in Den Bosch geweest.Inmiddels is Van Zeeland actief als adviseur van Henk Krol, landelijk lijsttrekker van 50Plus voor de Tweede Kamerverkiezingen en Brabants Statenlid voor deze partij.
De voormalig SP'er benadrukt dat hij dit werk als partijloos adviseur doet. Er is geen sprake van een lidmaatschap van 50Plus, zo zegt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.