TNO opent vestiging in Bergen op Zoom

BREDA - Onderzoeksinstelling TNO opent een vestiging op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. De campus, op het terrein van plasticproducent Sabic in Bergen op Zoom, doen bedrijven in Zuidwest-Nederland onderzoek naar het maken van kunststoffen en andere producten uit landbouwresten als alternatief voor de steeds schaarsere en daardoor duurdere olie.
Volgens de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN kan het aantal banen bij TNO in Bergen op Zoom groeien naar veertig.

Groene chemie
Zuidwest-Nederland loopt landelijk voorop op het gebied van groene chemie, het uitvinden van nieuwe producten op basis van biologisch materiaal. In de regio zitten van oudsher veel industriële bedrijven die landbouwproducten verwerken, zoals Cosun, Cargill, DOW, Yara, Nuplex en Lamb Weston Meijer.

De gemeente Bergen op Zoom is blij met de komst van TNO. "Deze nieuwe, toonaangevende partner staat bekend om haar benadering en kennis van de keten van hernieuwbare grondstof tot eindproduct en haar toepassingsgericht kwalitatief onderzoek. "TNO brengt de ontwikkeling van de Campus meteen in een hogere versnelling", zegt wethouder Ton Linssen van economische zaken van de Scheldestad.