Hof wil meer getuigen horen in liquidatie Hans van Geenen op A73

13 juni 2012 om 20:46
nl
Het gerechtshof van Arnhem wil drie extra getuigen horen over een liquidatie op de A73 in 2008 waar twee Brabantse verdachten terechtstaan voor de liquidatie van Hans van Geenen uit Oss. Dat heeft het hof donderdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Vorige week eiste het Openbaar Ministerie 20 en 23 jaar cel tegen de 32-jarige Toon R. uit Lith en diens 41-jarige oom Martien R. uit Oijen. Zij zouden met automatische wapens een compagnon, de 33-jarige wietkweker Hans van Geenen uit Oss, hebben geliquideerd op de A73 in 2008.
Vrouw met zenderMartien en zijn neef hadden in Amsterdam een zender gekocht en die onder de auto van het slachtoffer geplakt. Martien noemde tijdens de zitting opeens de naam van een vrouw die de zender bij hem zou hebben opgehaald.
De advocaten van de twee verdachten vinden dat er te weinig onderzoek gedaan is naar alternatieve scenario's. Ook suggereert een van de advocaten dat de man die ternauwernood overleefde wellicht meer van de zaak weet.
Nader onderzoekHet gerechtshof maakt op 22 juni bekend welk nader onderzoek nog nodig is. In juli worden de nieuwe getuigen gehoord. De uitspraak wordt 6 juli verwacht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.