Met 100 kilometer per uur van Ikea naar Helmond

HELMOND - Met 100 kilometer per uur over een nieuwe weg van industrieterrein Ekkersrijt bij Son naar Helmond rijden. Als het aan de provincie ligt, wordt dat vanaf 2020 mogelijk. Vrijdag zijn de uitgewerkte plannen voor de Oostelijke ruit bij Eindhoven gepresenteerd.
Nieuwe wegen moeten Helmond beter bereikbaar maken. De provincie wil de bestaande weg N279 van Veghel naar Asten verbeteren. Onderzocht wordt nog of er tunnels onder de Zuid-Willemsvaart komen bij Veghel en Aarle-Rixtel.

Vanaf Ekkersrijt moet een nieuwe weg naar Helmond komen. Die gaat dan door het Dommeldal. Gedeputeerde Van Heugten zegt dat enige schade aan de natuur onvermijdelijk is. Maar volgens hem kan door stiller asfalt en verbeterde technieken de milieu overlast beperkt worden.

De actiegroep Niks Geen Weg in Laarbeek laat op haar website weten door te gaan met de strijd tegen de weg. In een reactie zegt de Brabantse Milieu federatie te streven naar een betere balans tussen bereikbaarheid en natuur. De BMF is tegen de aanleg van nieuwe wegen.
Meer over dit onderwerp:
weg wegenbouw ekkersrijt helmond oostelijke ruit