Sophie van der Meer uit Den Bosch wint Masters op EK Bowlen

16 juni 2012 om 20:44
De 25-jarige Sophie van der Meer heeft de gouden medaille gewonnen op het EK Bowlen op het Masters Event in Tilburg. In de finale was de Duitse Birgit Pöppler tegenstander van Van der Meer.

Aan het Masters Event deden de beste 24 speelsters mee van het EK Bowlen. Het begon op vrijdag 8 juni in Dolfijn Bowling te Tilburg.
Na kwartfinale zeker van medailleVan der Meer begon vrijdag 15 juni aan de Masters als zesde geplaatste, waardoor zij in de tweede ronde begon. Daarin versloeg zij de Duitse Patricia Luoto. In de kwartfinale werd vervolgens Britt Brøndsted verslagen. Daarmee was Van der Meer zeker van een medaille.
In de halve finale speelde Van der Meer tegen de als eerste geplaatste Rebecka Larsen uit Zweden. Na een verloren eerste game, hield Van der Meer het hoofd koel en wist zij de wedstrijd toch nog met 2-1 te winnen.
Finale gelijk opDe eerste game van de finale was voor de Nederlandse, de tweede voor de Duitse Pöppler. Het kwam allemaal aan op die laatste game. Van der Meer wist deze binnen te halen en behaalde zo de Masters titel op het Europees Kampioenschap 2012!