Video

Zakenman: 5000 euro voor gouden tip schapenschutter Lage Zwaluwe

19 juni 2012 om 11:00
nl
Een Rotterdamse zakenman looft 5.000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de schutter die afgelopen vrijdag in Lage Zwaluwe twee schapen beschoot met pijlen. Dat gebeurde in een weiland aan de Amerweg. "Ik hoop dat ik de beloning mag uitbetalen", aldus ondernemer Ed Albers.
Geschreven door

Bij een van de schapen stak een 38 centimeter lange pijl in het achterwerk. Ook het andere dier was doorboord. "Met de dieren gaat het hartstikke goed", vertelt Frans van Groesen, eigenaar van de schapen. "Natuurlijk kan ik niet binnen bij ze kijken en wie weet wat die pijlen nog kapot hebben gemaakt."
'Dieren zijn geen schietschijf'"Kijk, er zijn natuurlijk ergere dingen in de wereld, maar ik maak me wel zorgen. Vaak beginnen dit soort mensen met schieten op dieren en dan eindigt het met schieten op mensen", zegt de Rotterdamse ondernemer Ed Alberrts. "Het eind is langzamerhand zoek. Laat dieren nu gewoon dieren zijn en geen schietschijf."
Eigenaar Van Groesen is erg blij met het initiatief. "Mooi werk," zegt Van Groesen in onvervalts dialect. "Er zijn altijd mensen die iets weten en als er geld tegeoverstaat, komen ze misschien over de brug."
'Mag niet ongestraft blijven'De Rotterdamse zakenman wil vooral dat er aandacht komt voor zulke zaken die soms worden afgedaan met een klein kolommetje ver weg in een krant. "Op deze manier blijven deze totaal zinloze daden onder de aandacht." Zo wordt de dader ook steeds geconfroneetrd met zijn daad. "Ik hoop dat hij het een beetje benauwd krijgt door mijn tipgeld. Dit soort dierenmishandeling hoort niet ongestraft te blijven", besluit Albers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.