Eindhovense piloot Buddy Tegenbosch schrijft jeugdboek Pokerface

20 juni 2012 om 21:52
nl
De vrouwelijke hoofdpersoon in het jeugdboek 'Pokerface' heet Julia. Ze is genoemd naar een echte Brabantse Julia, een meisje dat de naam voor het boek heeft verzonnen. Het was een van de manieren waarop schrijver Buddy Tegenbosch via internet al wat belangstelling voor zijn boek probeerde op te wekken.
Geschreven door

Buddy Tegenbosch is piloot. Maar tussen de intercontinentale vluchten door werkte hij de afgelopen drie jaar aan een jeugdboek. Tegenbosch is dol op zijn werk maar het doet geen beroep op zijn creativiteit. Daar wilde hij wat aan doen en dat werd dus schrijven.
Een echt boekDeze week vielen de eerste exemplaren van 'Pokerface' bij hem door de bus. "Een vreemde gewaarwording", zegt hij zelf. "Tot nu toe was het een bestand in mijn computer; nou is het een echt boek dat je kan beetpakken en in de boekenkast kan zetten".
'Pokerface' gaat over een jonge ijshockeyspeler die mag meespelen in het eerste zestal. Maar de druk is groot en hij ontmoet er de verkeerde vrienden. Het loopt uit de hand en Sem gaat stelen, liegen en bedriegen. Tegenbosch: "Ik wilde laten zien dat het iedereen kan overkomen. Je moet goed op jezelf letten."
FilmtrailerZaterdag wordt Pokerface gepresenteerd bij Selexyz in Eindhoven. Dan is ook de première van de bioscooppromo die Tegenbosch voor zijn boek liet maken. Een filmpje om een boek te promoten!

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.