Jarenlange celstraffen in zaak cokeschip Louise

21 juni 2012 om 18:31
nl
Drie mannen uit Heusden, Meppel en Amsterdam, die met een motorjacht duizend kilo coke ons land probeerden binnen te smokkelen, hebben celstraffen gekregen tot acht jaar. De betrokkenheid van een vierde verdachte is niet bewezen en hij is vrijgesproken.
Geschreven door

De mannen opereerden vanuit een jachtwerf in Waalwijk.
Isla MargaritaDe drugs werd bij het Venezolaanse eiland Isla Margarita aan boort gebracht door de man uit Meppel en zoon uit Heusden. Op de terugweg werden ze in Southampton gepakt. Het was de grootste drugsvangst ooit in het Verenigd Koninkrijk.
De organisatie van het transport lag volgens de rechtbank in Rotterdam in handen van Amsterdammer Mo Z. Hij heeft de hoogste celstraf gekregen en moet acht jaar zitten. Het transport werd uitgevoerd door vader Klaas L. en zijn zoon Robert L.. Zij moeten zeven en vijf jaar de cel in. De tweede zoon, Arjan L., werd vrijgesproken van betrokkenheid, omdat hij niet wist dat het om een drugstransport ging.
De drugs was verstopt onder het zwemplateau van het motorjacht en vertegenwoordigde een groothandelswaarde van ongeveer 35 miljoen euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.