Onbereikbare AED Rabobank Woudrichem 'ongelukkige samenloop'

23 juni 2012 om 21:12
nl
De AED in de Rabobank van Woudrichem is voortaan onbereikbaar. Het levensreddende apparaat dat elektrische stroomschokken kan geven bij een acute hartstilstand, zit sinds vrijdag voor iedereen achter slot en grendel.
Geschreven door

De bank is vrijdag verhuisd naar een nieuwe locatie en heeft het hok waar de AED hangt op slot gedaan. Op de deur van de Rabobank hangt keurig een papiertje, dat de bank is verhuisd naar Almkerk en dat klanten daar terechtkunnen voor bankzaken. Waar je terechtkunt als je de AED acuut nodig hebt, wordt niet vermeld.
Pinnen wel, AED niet!Vlak voor de verhuizing van de bank heeft de pinautomaat wel een nieuwe plek in de buitenmuur van de voormalige bank gekregen en is het hok, waar ook de AED hing (en nog steeds hangt) voor iedereen op slot gegaan. Tot voor kort was het apparaat 24 uur per dag voor iedereen bereikbaar en beschikbaar.
Volgens de site AED4.eu van het UMC St. Radboud Nijmegen is de AED in de hal van de bank nog steeds beschikbaar en bereikbaar, de website geeft aan waar en op welke plek er in Nederland AED's hangen.
Waar wel een AED?In een straal van 300 meter van de Rabobank zijn trouwens wel nog drie AED's te vinden. Op het Lemmenskamp is er één die 24 uur per dag bereikbaar is. Ook bij de EHBO-vereniging aan het Voornplein is een AED en tijdens kantooruren is er ook in het gemeentehuis van Woudrichem een AED beschikbaar.
Bernadette Hulswit, manager Marketing& Communicatie van de Rabobank in Woudrichem, noemt het een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "We hebben de AED aan de plaatselijke EHBO-vereniging geschonken. Zij zoeken een nieuwe locatie, maar die is nog niet gevonden. We gaan er op aandringen dit zo snel mogelijk te doen."
Nieuwe kansenVolgens Hulswit zorgt deze 'ongelukkige samenloop' voor nieuwe kansen. "Geluk bij een ongeluk hingen er in de directe omgeving meerdere AED's. Misschien is dit een mooie gelegenheid om de AED in een ander deel van Woudrichem te hangen waar er nog geen beschikbaar is", aldus Hulswit.   
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met elektroshocks helpt het apparaat het hart op gang van iemand die een hartstilstand heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.