Strafzaak tegen Chemie-Pack begint 9 oktober

BREDA - De strafzaak tegen de directie van Chemie-Pack in Moerdijk begint 9 oktober bij de rechtbank in Breda. In totaal zijn elf zittingsdagen gepland.

De zaak start met een openbaar getuigenverhoor. Dat gebeurt in het openbaar, omdat de rechtbank in Breda de zaak van groot maatschappelijk belang vindt.

Getuigenverhoor
Het gaat onder meer om het verhoren van drie agenten die op verzoek van de verdediging moeten vertellen over mogelijke toezeggingen die zijn gedaan aan de medewerker die de enorme brand bij het bedrijf veroorzaakte.

Afhankelijk van de uitkomst van de verhoren, start de inhoudelijke behandeling op 26 november of op 5 november. Het requisitor van de officier van justitie staat vooralsnog gepland op 9 november. De pleidooien beginnen dan op 13 november. De rechtbank streeft ernaar om voor het einde van dit jaar uitspraak te doen.

Opzettelijke brandstichting
Justitie verdenkt de directeur, productieleiding en milieucoördinator van Chemie-Pack van opzettelijke brandstichting en overtreding van de milieuregels. Het dossier is inmiddels zo groot dat het met een wagentje de zittingszaal in wordt gereden.
Deel dit artikel: