Jan Hoefnagels uit Hooge Mierde als vrijwiller naar EK-finale in Kiev

HOOGE MIERDE - Hoewel het Nederlands Elftal voortijdig naar huis moest, maakt Jan Hoefnagels uit Hooge Mierde zich juist op om weer naar Kiev te gaan. Als vrijwilliger is hij een van de weinige Nederlanders die wel een rol in de finale speelt. "Een geweldig evenement om mee te maken."
Hoefnagels heeft de taak om journalisten rond te leiden in Kiev zodat die hun werk goed kunnen doen. "Mijn werk is geslaagd als je juist niets hoort over zaken die mis zijn gegaan."

Enorme eer om erbij te zijn    
Het EK Voetbal is na de Olympische Spelen en het WK Voetbal het derde grootste evenement van de wereld. Hoefnagels is hij blij om hier deel van te kunnen uitmaken. "Het is fantastisch om erbij te kunnen zijn. Ik vind het heel mooi om mee te kunnen maken."

Er zijn vrijwilligers van alle leeftijden en landen in Kiev. "Mijn taak is ook om de neuzen dezelfde kant uit te laten wijzen, zodat we tot het beste resultaat kunnen komen. Ik heb er vertrouwen in dat het wel goed zal komen." 

Zin in de finale
Hoefnagels vertrekt donderdagavond met het vliegtuig naar Kiev. Hij was het hele EK daar al aanwezig, maar omdat de halve finales daar niet werden gespeeld, kon hij even naar huis om zich op te laden voor de finale. "Helaas kan ik de wedstrijd Italië - Duitsland vanavond niet zien, maar ik denk wel dat de Duitsers zullen gaan winnen. Zondag wordt sowieso een spannende pot. Ik kan niet wachten."