Nikkie de Jager uit De Mortel aangereden tijdens aanbrengen make-up

DE MORTEL - Haar make-up-filmpjes op YouTube zijn al 28 miljoen keer bekeken. Tot Nikkie de Jager uit de Mortel werd aangereden terwijl ze bezig was met het aanbrengen van glitters.

Vol verve en met haar onvervalste Nederlandse accent legt Nikkie de Jager uit de Mortel in het Engels uit hoe je glitters aanbrengt naast je ogen. Feestelijk en chic. Het is een van de vele filmpjes die de Brabantse op haar succesvolle YouTube-kanaal heeft staan.

Bizarre wending
Tot haar stem wat gedempt wordt en op de achtergrond een vaag geluid opdoemt. Ineens wordt Nikkie naar voren gesmeten en achteruitgetrokken. Het geluid van versplinterend glas en het indeuken van blik begeleidt deze bizarre wending van het filmpje.

Tot het beeld op zwart gaat en in witte letters staat te lezen hoe in 2009 '500.000 auto-ongelukken veroorzaakt werden door vrouwen die make-up aan het aanbrengen waren'. De cijfers komen uit de Britse krant The Telegraph die deze cijfers opmaakte uit onderzoek van een Engelse autoverzekeringsmaatschappij onder 4000 vrouwen.

Levensgevaarlijke situaties
Nikkie de Jager maakte deze waarschuwing onder de titel 'A crash course to shine' samen met Volkswagen om vrouwen bewust te maken van het feit dat het aanbrengen van make-up tijdens het rijden voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen.

Van alle make-uptips die Nikkie de Jager uit De Mortel op YouTube heeft gegeven, is dit waarschijnlijk haar beste.    
Deel dit artikel: