Video

Boerenbondsmuseum Gemert doet groot deel collectie van de hand

30 juni 2012 om 18:08
nl
Weer even terug naar grootmoeders tijd en het zelfs mee naar huis nemen. Het kon zondagmiddag in Gemert. Het Boerenbondsmuseum hield namelijk een grote uitverkoop!
Geschreven door

Oude potten, pannen en serviesgoed. Maar ook oude werktuigen en oud gereedschap. Het was allemaal voor een habbekrats te koop.
OverschotHet komt niet zo vaak voor dat een museum de collectie van de hand doet. Maar de opslagzolders van het Boerenbondsmuseum puilen uit en dus moest daar eens flink de bezem doorheen gehaald worden. "We verkopen alleen spullen die we dubbel hebben", vertelt Ria Peters van het museum.
Veel belangstellingVeel mensen kwamen naar Gemert om een ouderwetse pannenset of keukengerei in de wacht te slepen. De belanstelling was zelfs zo groot dat mensen uit België en Duitsland naar Gemert kwamen.
"De eerste mensen stonden al om tien uur aan de poort, maar we gingen zoals elke zondag pas om een uur open", aldus Peters. "En toen de poort eenmaal openging renden de eerste bezoekers al meteen naar de markt."
Onderhoud collectieDe verkoop ging zondagmiddag als een trein. Iedereen die langskwam ging wel met iets naar huis. Met de opbrengst van de uitverkoop wordt de resterende collectie onderhouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.