Video

Spioneren steeds makkelijker en goedkoper: kruip in de huid van James Bond bij Spyshop Eindhoven

1 juli 2012 om 17:20
nl
Met een lens zo groot als een speldenknop is spioneren kinderspel geworden. Ook met een klein budget. Bij Spyshop Eindhoven kan de gewone, nieuwsgierige Brabander zijn eigen spionageapparatuur kopen.
Geschreven door

Spionageapparatuur is tegenwoordig niet alleen meer beschikbaar voor en betaalbaar door James Bond en geheime diensten. Een pen die geluid en HD video opneemt kost niet meer dan tweehonderd euro. Hetzelfde geldt voor een horloge, dat ook ook nog eens nightvision heeft.
Legaal of illegaal"Wat we verkopen is allemaal legaal, maar we raden de klanten aan zelf uit te zoeken of wat ze ermee doen juridisch mag." Peter van Vugt is eigenaar van de Spyshop in Eindhoven. "Er is behoorlijk wat vraag naar deze apparatuur. We kunnen ook overal een camera inbouwen." Aan de wand hangt een voorbeeld: een klok met in het cijfer twaalf een zo goed als onzichtbare lens.
Big Brother is watching youNog kleiner en goedkoper? Hoe de spionagewereld er over tien jaar uit ziet is niet duidelijk, maar Van Vught verwacht dat het wereldje alleen nog maar groeit. "Het zal nog meer Big Brother worden!" De vraag blijft in hoeverre je nog meer bekeken kan worden. In veel winkels, openbare gelegenheden, maar ook boven snelwegen hangen al camera's. Van Vught: "Alleen al in deze winkel word je al vijftien keer op video gezet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.