Slachtoffer homogeweld Tilburg: "Nooit gedacht dat ik nooit meer zou kunnen dansen"

TILBURG - Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond uitgebreid aandacht aan een mishandeling in Tilburg tijdens carnaval. Twee stappers werden toen het slachtoffer van homogeweld.
Het televisieprogramma toont onder meer een interview met de 27-jarige Mathijs Beugelink uit Amsterdam. Hij wilde ingrijpen toen een vriend werd geslagen, maar werd van een trap geduwd. Beugelink raakte daarbij zwaargewond aan zijn rug en zijn benen. Hij zou nooit meer helemaal de oude kunnen zijn.

Onbegrijpelijk dat mensen zoiets doen
Voor Beugelink betekende de mishandeling het einde van zijn dromen. In Opsporing Verzocht doet hij emotioneel zijn verhaal. "Ik was druk bezig met musicals en deed er alles aan om door te breken. Ik had nooit beseft dat ik nooit meer zou kunnen dansen, verschrikkelijk."

Rond kwart over vier 's nachts kwamen Beugelink en een vriend uit gaybar De Popcorn aan de Paleisring gelopen. Op straat werden ze aangesproken door twee kale, blanke mannen. Ze werden uitgescholden vanwege hun geaardheid.

Daders nog zoek
De daders van de mishandeling zijn nog voortvluchtig. Een man die die twee daders had gezien, en zei deze te kennen, heeft zich nog niet gemeld bij de politie. Hij zou meer licht op de zaak kunnen werpen.