Video

Sporting Lissabon presenteert PSV'er Zakaria Labyad

1 juli 2012 om 21:42
nl
De relatie tussen PSV en Zakaria Labyad was al danig bekoeld, maar na maandag lijken beide partijen af te stevenen op een koude oorlog. Terwijl beide partijen al maanden ruziën over de rechtsgeldigheid van zijn contract in Eindhoven, poseerde Labyad maandag in het shirt van Sporting Lissabon.
Geschreven door

Volgens diverse media zou Labyad maandag een vijfjarig contract hebben getekend bij Sporting met een verkoopclausule van 50 miljoen euro.
'Contract niet rechtsgeldig'De onenigheid tussen PSV en Labyad draait om een optie in het contract van de 19-jarige Marokkaan, die door de club is gelicht. Volgens het kamp van Labyad is dat echter niet rechtsgeldig omdat de speler tijdens het tekenen van het oorspronkelijke contract minderjarig was.
Labyad vindt dat hij daardoor transfervrij is, terwijl PSV meent dat Labyad het heeft nagelaten om zijn contract voor 15 mei op te zeggen en daardoor nog een jaar vastligt.
Labyad mist eerste trainingDe soap rondom Labyad kreeg afgelopen zondag een nieuw hoofdstuk toegevoegd toen hij niet verscheen op de eerste training. Hij liet via Twitter weten nog op bed te liggen.
Bij PSV wordt ondertussen hard gewerkt om een gang naar de arbitragecommissie van de UEFA te voorkomen. Wel zou de club overwegen om een groot deel van Labyads salaris van afgelopen seizoen op te eisen als Labyad en Sporting het probleem met PSV niet oplossen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.