Stadionkwartier Breda failliet verklaard

BREDA - De rechtbank in Breda heeft dinsdag het Stadionkwartier Breda failliet verklaard. Het Stadionkwartier was een project van de eerder failliet verklaarde projectontwikkelaar Heja.

Heja bouwde in het Stadionkwartier aan woningen, kantoren en een megasupermarkt. Ook winkelcentrum de Lunet zou verhuizen naar de locatie bij het NAC-stadion.

Werkzaamheden
Wat voor invloed het faillissement heeft op de werkzaamheden is nog onduidelijk. Aannemer Volker Wessels bouwt op dit moment nog wel aan het casco. Andere onderaannemers gaan hoogstwaarschijnlijk niet aan het werk.

Wethouder Alfred Arbouw zag het failissement van het Stadionkwartier Breda aankomen. "We wisten dat het faillissement was aangevraagd." De contracten die de verschillende partijen met Stadionkwartier Breda waren aangegaan, zijn op dit moment niks meer waard.

Doorstart
"Het is belangrijk dat alle betrokken partijen nu snel om tafel gaan zitten om nieuwe afspraken te maken voor een doorstart. Daar zijn alle partijen bij gebaat", aldus de wethouder. De gemeente Breda had contracten met Stadionkwartier Breda over de buitenruimte rond het project.

NAC Breda had nog 1.2 miljoen euro tegoed van Stadionkwartier Breda. Of de voetbalclub dat geld ooit krijgt, is nog onduidelijk.
Meer over dit onderwerp:
stadionkwartier faillissement heja nac breda
Deel dit artikel: