Bijna 2000 varkens verbrand bij grote brand varkensstal in Deurne

DEURNE - Bij een grote brand in een varkensstal in Deurne zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 400 varkens en 1500 biggen omgekomen. Op het moment dat de brandweer arriveerde, stond de stal van de familie Ooy aan de Lupinenweg al dusdanig in brand dat er niet veel meer te redden viel.
De eerste melding van de brand kwam rond een uur binnen. De eigenaar van de stal werd door het alarm gewekt, op het moment dat hij ging kijken stond de stal van tachtig bij veertig meter al in vuur en vlam.

Bluswater
De brandweer rukte voor de grote, uitslaande brand direct met veel wagens uit omdat ze bang was geen bluswater te kunnen vinden in het buitengebied van Deurne. Zo'n tiental wagens trok erop uit om de brand te blussen, waarvan drie tankwagens en een hoogwerker. Om twee uur kon het sein brandmeester gegeven worden.

Varkens afgemaakt
Voor de varkens kwam alle hulp te laat, de meeste dieren waren op slag dood. Een aantal varkens overleefde de brand, maar was zwaargewond. Ze zijn later afgemaakt. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen en er raakten geen mensen gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.