Sloop Speelhuis Helmond na de zomer

3 juli 2012 om 14:58
nl
In de zomer wordt hard doorgewerkt aan het opruimen van de verbrande resten van theater 't Speelhuis in Helmond. Op dit moment wordt het asbest weggehaald. Dat kost zoveel tijd dat de echte sloop van het gebouw pas na de zomer zal beginnen.
Geschreven door

Waardevolle spullen die uit de puinhoop zijn gered, zijn opgeslagen. Het zijn vooral persoonlijke zaken van medewerkers. Maar ook beschadigde wandkleden en een ruit met een gedicht. De gemeente overlegt met familie van de kunstenaars wat daar mee moet gebeuren.
Geschilderde tentdoekHet unieke geschilderde tentdoek van Har Sanders in de grote zaal, waardoor 't Speelhuis ook buiten Helmond beroemd was, is helemaal vernield door de brand.
Slechts op één plek is de schildering nog zichtbaar, maar het heeft veel schade opgelopen en is verbleekt. Samen met de dochter van Sanders bekijkt de gemeente wat hiermee moet gebeuren.
Afscheid bevolkingIn overleg met de wijkraden wordt een moment gepland waarop de Helmondse bevolking defintief en officieel afscheid kan nemen van het markante theater in het centrum van de stad.
En er wordt nog gewerkt aan een tijdelijk plan voor de inrichting van de kale vlakte die 't Speelhuis achter laat. Daar is ook Abel Blom bij betrokken, de zoon van Piet Blom, de architect die het theater ontwierp.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.