Video

'Geheime lover betrokken bij moord Hans van Geenen uit Oss'

4 juli 2012 om 13:35
nl
Vier belangrijke getuigen van de moord op Ossenaar Hans van Geenen zijn donderdag voor het gerechtshof in Arnhem verhoord. De twee veroordeelde verdachten van de moord speculeerden in het verhoor over een geheime lover en haar echtgenoot die betrokken zouden zijn bij de liquidatie.
Geschreven door

Wietkweker Hans van Geenen uit Oss werd in september 2008 op de A73 geliquideerd. Zijn vriend, de bestuurder van de beschoten auto, overleefde de moordaanslag.
Andere scenario's Toon R. uit Lith en zijn 41-jarige oom Martien R. uit Oijen werden veroordeeld tot 20 en 23 jaar celstraf, maar ontkennen alle betrokkenheid bij de zaak. Ze vonden dat andere scenario's voor de moord te weinig onderzocht zijn. Dat was voor het Hof reden om donderdag vier getuigen te horen.
Twee getuigen verklaarden dat Hans van Geenen een geheime liefde had. Die vrouw en haar man zouden bij de moord betrokken zijn. En dat zou ook blijken uit een sms die de geheime lover een dag na de moord stuurde naar haar eigen man, zo meldt een journaliste van Omroep Gelderland. "Waarom zo, waarom op deze manier?", viel er te lezen in de sms. Een derde verdachte verklaarde van niets te weten.
Verscherpte beveiligingVolgens Omroep Gelderland gaat het om getuigen die dichtbij Hans van Geenen en de verdachten staan. Voor het gerechtshof stond veel beveiliging, omdat het OM de zaak eerder tot een hoog risico had bestempeld. In het gebouw droegen agenten kogelwerende vesten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.