Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom heeft lekkerste Hollandse Nieuwe van Brabant

5 juli 2012 om 19:40
nl
Visgilde Oosterschelde in Bergen op Zoom heeft de beste Hollandse Nieuwe van Brabant. In de AD Haringtest scoort de viszaak een 10- voor hun Hollandse Nieuwe. Landelijk gezien eindigde het bedrijf van Arie Schot als vijfde.
Geschreven door

In het juryrapport is te lezen: "Zoals zo veel topbedrijven haalt Arie Schot zijn haring bij groothandel Atlantic. Alleen het beste is goed genoeg. Wederom voortreffelijk."
Zeven andere Brabantse vishandels worden genoemd in de test. Visspeciaalzaak Havenzicht in Etten-Leur (11e, scoorde een 9), Verse Visspecialiteiten Versantvoort in Oss (26e, scoorde een 8,5) en Vishandel Aris Zwarthoed in Waalre (50e, scoorde een 7,5) haalden dikke voldoende voor hun haring. De Hollandse Nieuwe van Vishandel Tom in Den Bosch was nog net lekker genoeg, met een 5,5, maar het juryrapport loog er niet om: "Te veel graten. Haring ruikt naar bakolie. Bruin verkleurd. In je mond wordt het een zachte olieachtige pasta. Vettig. Brrr".
Slechtste in RoosendaalVisgilde Francois de Bie in Eindhoven en Vishandel Peter Korlaar in Sint Michielsgestel scoorden onvoldoendes met respectievelijk een 4,5 en een 4. De meest dramatische haring is te vinden in Roosendaal. De Hollandse Nieuwe van de Jumbo krijgt een 1. "Een bizarre ervaring. Koelschap is zo ingericht dat de kou de haring niet bereikt. Nog niet bedorven, wel oneetbaar", aldus de jury.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.