Anonieme gift van 16.000 euro voor Barak 1B in Vught

9 juli 2012 om 20:13
nl
Een groep anonieme burgers uit Den Bosch heeft 16.000 euro geschonken voor ‘Barak 1B onder dak’. Vrijwilligers willen met deze actie geld inzamelen voor de inrichting van de laatste barak van het voormalige concentratiekamp in Vught.
Geschreven door

Ze hebben ook 2.500 euro toegezegd gekregen van de gemeente Den Bosch. De actiegroep wil 50.000 euro ophalen en heeft hiervan inmiddels ruim 41.000 euro binnen.
'Op naar de honderdduizend'“We gaan door tot de honderdduizend”, meldde Annemieke Kamoschinski dinsdag gekscherend. Zij is één van de vrijwilligers van Nationaal Monument Kamp Vught, die het geld bijeen proberen te sprokkelen.
De barak wordt sinds eind vorig jaar gerestaureerd. Het geld van de actiegroep is bestemd voor de inrichting. Ook zullen er workshops plaatsvinden. De anonieme gift zal hiervoor worden gebruikt, omdat het belangrijk is dat jeugd op deze manier educatie krijgt. De schenkers hebben dit aan de vrijwilligers laten weten. Ze kondigden hun geste onlangs aan in een brief.
'Zinnig initiatief'Volgens mevrouw Kamoschinski hebben de Bosschenaren niet direct een band met het Nationaal Monument en/of de barak (gehad). “Ze vinden het gewoon een zinnig initiatief”, aldus de woordvoerster van het actiecomité.
Onlangs bracht een veiling voor de inrichting van Barak 1B een tegenvallend bedrag op: 2.209 euro. De organisatie had rekening gehouden met een opbrengst van 10.000 euro. Later dit jaar worden er twee benefietconcerten gehouden, waarmee de kas verder gespekt kan worden.
“In september wordt, mogelijk in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch, ‘Requiem voor Auschwitz’ opgevoerd en in oktober treedt de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht in Vught voor ons op”, kondigt mevrouw Kamoschinski enthousiast aan.








App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.