Piratenpartij presenteert kandidatenlijst met uitzicht op één zetel voor Hoevenaar

DEN HAAG - De Piratenpartij heeft donderdagochtend in Den Haag de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer gepresenteerd. Zoals verwacht is Dirk Poot uit Hoeven de lijsttrekker. De eerstvolgende Brabander op de lijst is de nummer zes, David van Deijk uit Eindhoven.
Al wekenlang haalt de partij geen zetel in de peilingen, maar volgens de laatste peiling van Maurice de Hond schommelt de Piratenpartij rond de kiesdeler en zou Dirk Poot dus best nog in de Kamer terecht kunnen komen. De peiling van TNS Nipo is minder rooskleurig. Daarin komt de partij van Poot nog te kort voor een zetel.

Informatievrijheid
De Piratenpartij wil dat burgers meer invloed krijgen op de overheid. Dit kan als iedereen volledige toegang krijgt tot technologie en informatie. Volgens Poot is het nu eenrichtingsverkeer.

"De overheid controleert op telefoon- en e-mailverkeer en overal hangen camera´s. Als de burger iets wil weten van de overheid, moet de Wet Openbaarheid van Bestuur erbij gehaald worden. En dan heb je mazzel als je na zeven maanden een A4´tje krijgt waarop de helft is doorgestreept", zo stelt hij.