Video

Doe Maar kiest woorden Jan Rot uit Ossendrecht voor nieuw nummer

15 juli 2012 om 19:16
nl
'Blij verrast' waren de Doe Maar-muzikanten toen ze de eerste inzendingen van hun nieuwe nummer zagen. De band van frontman Henny Vrienten uit Tilburg werkt aan een nummer, die fans zelf voor een groot deel mogen schrijven.
Geschreven door

Onder andere zanger en liedjesschrijver Jan Rot uit Ossendrecht stuurde twee regels in. Zijn zinnen werden uit een heel scala aan woorden gekozen. Dat gebeurde net als andere inzendingen anoniem. De band was daarom 'blij verrast' toen duidelijk werd dat Rot achter de inzending zat. Naast Rot werden ook de twee zinnen van zangeres en liedjesschrijver Esther Groenenberg uit Zwolle goed ontvangen.
Rot is geen onbekende. Hij schreef eerder het liedje 'Stil' voor frontman Vrienten. Ook speelde hij mee in een musical over Doe Maar. Vorige week liet Rot al weten dat hij mee wilde doen aan de wedstrijd. Zijn regels liet hij toen al doorschemeren.
OpzetjeDoe Maar riep onlangs fans op om mee te werken aan een nieuw lied. De eerste zes woorden dienden als opzetje. Elke week kiest Doe Maar twee regels die deel uitmaken van het definitieve liedje. Over twee maanden moet het nieuwe nummer af zijn. Naar verluidt hebben ruim tweeduizend mensen al meegeholpen.
Jan Rot: Op een dag komt de dag dat je lacht om wat lang zo belangrijk was Hoe je alles zag en alles wat je deed en dacht. Esther Groenenberg: Op een dag komt de dag dat je meer hebt gehad dan je over hebt. Zonder dat je 't weet speel je dan opeens de tweede helft.
FragmentBen je niet zo van de tekst, maar wel van het geluid? Doe Maar heeft de eerste twee inzendingen ingezongen en het fragment daarvan online gezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.