Benefiet met Chinese naakthonden voor begrafenis terminaal zieke vrouw

EINDHOVEN - Catherine van Belzen (44) uit Eindhoven kreeg twee maanden geleden te horen dat ze kanker heeft en daardoor nog maar kort te leven. Behalve het verdriet om haar ernstige ziekte heeft ze ook nog financiƫle zorgen. Want Van Belzen heeft geen uitvaartverzekering en wil haar nabestaanden niet op kosten jagen. Dat laatste probleem wordt zondag opgelost door haar vrienden.
Van Belzen heeft één grote hobby: Chinese naakthonden. Ze heeft een eigen kennel en een hondenschool. Een groep vrienden van Van Belzen, zelf ook eigenaars van Chinese naakthonden, hield op zondag een benefiet voor haar.

Met een hondenkeuring, een workshop dansen voor honden en een kleine markt in sporthal Genderbeemd in Eindhoven haalden ze geld op voor de begrafenis van Van Belzen.

Skype
Zelf kon Van Belzen er niet bij zijn. Zij kan door haar ziekte het hospice waar ze verblijft niet verlaten. Via een groot beeldscherm en een skype-verbinding in de sporthal kon ze toch even wat woorden tot haar vrienden richten.

Van Belzen: "Ik vind het jammer dat ik er niet zelf bij kan zijn, maar op deze manier ben ik toch een beetje bij jullie. Ik vind het fantastisch dat jullie dit voor mij doen."

Mensen die geld willen doneren voor Catherine kunnen dat doen op rekeningnummer 670055603 tnv mw. van der Veldt te Arnhem.