Sporting Lissabon betaalt PSV 300.000 euro en een beetje voor Labyad

21 juli 2012 om 14:34
nl
PSV heeft met Sporting Lissabon een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Zakaria Labyad. Dat meldt Voetbal International zondag.
Geschreven door

In grote lijnen zijn beide clubs het eens over de overgang van de middenvelder, zegt het bericht op de site van VI. Naast de opleidingsvergoeding van 300.000 euro, betaalt Sporting een kleine transfersom. PSV ziet hierdoor af van juridische stappen.
"We zouden een juridisch traject op kunnen starten", vertelt technisch manager Marcel Brands tegen Voetbal International. "Maar de kans is groot dat de FIFA beslist dat Labyad tijdens die zaak gewoon voor Sporting mag spelen."
Langdurige affaire, zonder garanties"Daarnaast kan het een hele langdurige affaire worden, waarbij we geen garanties hebben. We hebben nu mondeling een akkoord bereikt met Sporting. Alles wordt nu op papier gezet en ik verwacht dat aan het einde van deze week alles afgerond is."
PSV zal Labyad pas vrijgeven als het alle benodigde handtekeningen heeft gekregen. Zo kan de 19-jarige middenvelder na de Olympische Spelen, waar hij met Marokko aan deelneemt, in actie komen voor Sporting.
Soap tussen Labyad en PSVDe onenigheid tussen PSV en Labyad draaide lange tijd om een optie in het contract van de 19-jarige Marokkaan, die door de club is gelicht. Volgens het kamp van Labyad was het openbreken van het contract niet rechtsgeldig omdat de speler tijdens het tekenen van het oorspronkelijke contract minderjarig was.
Labyad vond dat hij daardoor transfervrij was, terwijl PSV meende dat Labyad na heeft gelaten zijn contract voor 15 mei op te zeggen. Daardoor zou de speler nog een jaar onder contract van PSV staan. De soap tussen de speler en de Eindhovense club zorgde voor heftige reacties bij PSV-supporters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.