PSV wint Polish Masters na fraaie zege op Benfica: 3-1

21 juli 2012 om 22:14
nl
PSV heeft de Polish Masters in het Poolse Wroclaw zondag gewonnen. PSV was in de finale te sterk voor de Portugese topclub Benfica. Het werd 3-1. Bij rust stond het nog 0-1.
Geschreven door

Carlos Martins bracht Benfica na ruim een halfuur op voorsprong. Negen minuten na rust maakte 'Zanka' Jorgensen gelijk. Hij kopte een corner van Memphis Depay binnen.
In de 74e minuut bracht Jeremain Lens PSV op 2-1. Hij schoof een voorzet van Jurgen Locadia binnen. Vlak daarna moest Benfica met tien man verder, na rood voor Maxi Pereira.
Georginio Wijnaldum besliste het duel in de 84e minuut definitief. Hij maakte de derde Eindhovense treffer, uit een voorzet van Stanislav Manolev.
Ritzmaier en Van Ooijen in basisPSV begon tegen Benfica met Przemyslaw Tyton in de goal, Stanislav Manolev, Zanka Jorgensen, Timothy Derijck en Marcel Ritzmaier achterin, Mark van Bommel, Georginio Wijnaldum en Peter van Ooijen op het middenveld en Luciano Narsingh, Ola Toivonen en Memphis Depay voorin.
In de rust verving coach Dick Advocaat Van Ooijen door Jurgen Locadia en bracht hij Jetro Willems voor Ritzmaier. Na een uur kwamen ook Kevin Strootman en Jeremain Lens in het veld. Strootman verving Mark van Bommel en Lens nam de plaats in van Narsingh.
Athletic BilbaoPSV bereikte de finale door het Spaanse Athletic Bilbao zaterdag met 1-0 opzij te zetten. Georginio Wijnaldum was de maker van het doelpunt.
Onder leiding van Dick Advocaat presteert PSV tot nu toe opvallend goed in de 'grote' oefenwedstrijden. Een week geleden won PSV al met 2-0 van de Belgische topclub Racing Genk.
Advocaat niet blij met MatavzJeremain Lens stond na afloop stralend PSV TV te woord. De aanvaller werd uitgeroepen tot 'meest waardevolle speler van het toernooi'. "We winnen hier van niet de minste tegenstanders, dus dat doen we goed. Dit geeft aan dat we op een goed niveau zitten. Dit moeten we doortrekken tot 5 augustus."
Maar er was na de gewonnen finale niet alleen blijdschap bij PSV. Dick Advocaat liet tegenover Voetbal International weten ontevreden te zijn over spits Tim Matavz. Die gaf hij geen speeltijd tegen Benfica. En dat was niet voor niets. "Hij pikt het niet op, dit gaan we anders aanpakken."     

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.