Een zomers visje : Zeebaars op couscous met knoflook in rode wijn.

EINDHOVEN - Niks zo mooi om je zelf voor de gek te houden. Die dingen doen die je eigenlijk nooit doet. Vis met rode wijn is er zo een, nou ik kan je vertellenm daar is niks mis mee.

Wat heb je nodig?
4 personen
1 zeebaars filet per persoon
16 knoflooktenen
1 glas rode port
2 glazen ode wijn
2 eetlepels appelstroop

Couscous
250 gram couscous
Gesnipperde rode ui
Drie kleuren paprika in blokjes
Theelepel maanzaad
Klontje Roomboter
Mespuntje kaneel
4 dunnen plakken courget
Peper en zout

Hoe te maken?

De couscous
Breng een 1 liter water aan de kook en giet er de couscous in laat dit 1 minuut koken en giet hem dan af. Meng er dan een flinke klont roomboter doorheen samen met de kaneel en de maanzaadjes.
Bak in en koeken pan met wat olie de rode ui en de paprika gaar en meng dit dan ook door de couscous eventueel nog wat peper en zout voor de smaak.

De saus
Zet een steelpannetje op een vuurtje en doe daar een heel klein beetje boter in.
Kleur hier de knoflook in aan en giet er dan de rode port bij. Dit even inlaten koken en dan de twee glazen rode wijn erbij gieten. Laat dit in zijn geheel tot de ¼ inkoken. Voeg er dan de stroop aan toe.
Op smaak brengen met peper en zout.

De zeebaars
Leg een grilplaatje op het vuur en smeer deze in met olie, leg de zeebaars met de velkant op de grill.
Draai de vis na 3 minuten om en dan na drie minuten een kwart slagje draaien en weer op de velkant door garen. Gril daarna de plakken courget ook gaar. 

Neem een wit bord en leg daar eerst de couscous op dan de zeebaarsfilet e dresseer de knoflook er speels omheen. Druppel de saus er overheen. Je kunt er een frisse salade bij serveren.
Meer over dit onderwerp:
koken recepten peter kesseler zomer