Vincenzo Nibali wint Daags na de Tour in Boxmeer

BOXMEER - De Italiaanse wielrenner Vincenzo Nibali heeft maandag het criterium Daags na de Tour in Boxmeer gewonnen. De nummer drie van de Ronde van Frankrijk kwam als eerste over de finish, voor Laurens ten Dam.
De Raborenner was op de 28e plaats de beste Nederlander in de Tour. De Duitser Christian Knees, knecht van tourwinnaar Bradley Wiggins bij Team Sky, eindigde tijdens het eerste Nederlandse criterium als derde. De Italiaan Nibali was tevens de publiekstrekker in Daags na de Tour. Overdag reden de amateurs van alle leeftijden, om kwart voor acht gingen de profs van start.

Geen Tour de France-kater
Ook Rabo-renners Steven Kruijswijk uit Nuenen en Bram Tankink waren erbij maandag, evenals Vacansoleil-renners Johnny Hoogerland en Rob Ruijgh. Die laatste reed de Tour niet uit. Veel wielerliefhebbers kwamen een kijkje nemen in Boxmeer, ondanks de minder goede prestaties van Nederlandse renners in de Tour de France.

Crisis en Olympische Spelen
Het is voor de wielercriteriums in Brabant niet gemakkelijk om deelnemers te strikken. Veel profs gaan direct na de Tour de France naar de Olympische Spelen, daardoor worden criteriums overgeslagen.

Profronde van Stiphout
Dinsdag staat de Profronde van Stiphout op het programma. De organisatie heeft onder meer de Slowaakse groenetruiwinnaar Peter Sagan aangetrokken en de Duitser André Greipel.

Brabanders in Stiphout
Eerder al werd bekend dat de Brabantse afgevaardigden in de Ronde van Frankrijk, Koen de Kort uit Liempde en Steven Kruijswijk uit Nuenen, erbij zijn tijdens het tweede criterium na de Tour. Net als Bram Tankink en Tom Veelers.