Video

Budelse kunstenaar woont in boomhutten op Floriade

27 juli 2012 om 17:42
nl
Wonen in een hut gemaakt van wilgentakken. Het lijkt op een jongensdroom. Maar kunstenaar Will Beckers uit Budel,alias The Willowman ,woont al maanden in hutten in een bos op de Floriade bij Venlo. Hij bouwde een klein dorpje van boomhutten, waar kunst, natuur, ecologie en educatie samenkomen.
Geschreven door

De hutten trekken enorm veel bekijks. Maar het gaat Will Beckers, die zich land art kunstenaar noemt, ook om het hergebruik van materialen. Zo produceren dieren in zijn dorpje mest, waarvan de planten goed groeien.
Ook educatie is een belangrijk onderdeel. Hele schoolklassen komen naar het kunst project om kennis te maken met de natuur. "Ondanks dat kinderen tegenwoordig erg digitaal zijn ingesteld, willen ze na een halfuur niet meer weg", zegt Will Beckers.
De reacties van het publiek zijn erg positief. Menig bezoeker zou zelf wel eens in zo'n hut willen slapen, zegt Will Beckers. Nog tot begin oktober mag hij in zijn Wilgenhutten slapen en werken. Wat er daarna mee gaat gebeuren is nog niet bekend

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.