Bezoekersrecord voor Tilburgse Kermis

TILBURG - De Tilburgse Kermis heeft dit jaar een recordaantal bezoekers getrokken. Zo'n 1,5 tot 1,6 miljoen mensen hebben de grootste kermis van de Benelux bezocht. Dat meldde kermiswethouder Joost Möller van de gemeente Tilburg zondag op de laatste dag van de kermis.

Een politiehelikopter registreerde de bezoekers met een camera. Aan de hand van de beelden heeft de gemeente Tilburg een conclusie getrokken over het aantal bezoekers.

Möller zei dat de kermis al jaren een stijgende lijn laat zien. Volgens hem komt dat door het toevoegen en uitbouwen van evenementen zoals een dancefeest. Ook het mooie weer van dit jaar heeft bijgedragen aan de hoge opkomst.

Feitjes
Tijdens de kermis ruimde het Brabants Afval Team (BAT) 146.000 kilo afval op. Ook werd uit de plaskruizen en goten 21.000 liter urine afgevoerd. De politie heeft in tien dagen tijd 47 aanhoudingen verricht. "Op een normale stapavond in Tilburg zijn er gemiddeld tien aanhoudingen. Tijdens de kermis zijn er veel meer mensen op de been, dus dit is een relatief laag aantal", aldus Möller.

Feestelijke afsluiting
Zondagavond werd om half elf met een groots vuurwerk de kermis officieel afgesloten. Vanaf een boot in de Piushaven werd het vuurwerk in de lucht geschoten. Zoals ieder jaar stonden honderden mensen op de kade om dit spektakel te aanschouwen.


Deel dit artikel: