Nog geen aangifte van dj The Flexican tegen Eindhovense politie

EINDHOVEN - Thomás Goethals alias dj The Flexican heeft nog geen aangifte gedaan tegen de Eindhovense politie. De Amsterdammer kreeg het zaterdagnacht aan de stok met de politie na het dancefeest Sneakerz.
Volgens de dj was een politieauto over zijn voet gereden, waarop hij vervolgens tegen de auto sloeg. De aanhouding van de dj verliep vervolgens niet bepaald zachtzinnig. Volgens het kamp van Goethals zou de politie buitensporig geweld hebben gebruikt.

Goethals' advocaat Yehudi Moszkowicz heeft zich inmiddels teruggetrokken wegens een 'achteraf gebleken mogelijke belangenverstrengeling.'

Twee agenten doen aangifte
Volgens een woordvoerder van de politie is er nog geen aangifte gedaan door de dj bij het Openbaar Ministerie. Zelf hebben twee agenten aangifte gedaan. Eén agent deed dat vanwege mishandeling, omdat de dj de agent zou hebben geschopt. Een andere agent deed donderdag aangifte wegens het dreigen met de dood en belediging.

Sociale media
Op internet circuleert een filmpje over de aanhouding. Volgens de voorzitter van de politievakbond ACP is de zaak van het politie-optreden door sociale media eenzijdig belicht. "Ik vind dat er veel te veel aandacht uitgaat naar het filmpje dat gemaakt is door een getuige. Er is veel meer aan de hand geweest dan dat de beelden tonen", aldus Gerrit van de Kamp.