Hockeysters Oranje mooiste van de Olympische Spelen

LONDEN - Spiegeltje, spiegeltje aan de wand wie van alle sporters die er op de Olympische Spelen rond lopen, is het mooiste van het hele Engeland? Als we verschillende sportsites mogen geloven en de reacties daarop op Twitter, is er maar één keus: het Nederlandse vrouwen hockey-elftal.
Chris Case is op de site van Yahoo Sports zelfs zo lyrisch dat hij Shakespeare citeert om 'dit betoverende team te kunnen beschrijven'. Volgens hem komen de Braziliaanse volleybalsters ook aardig in de buurt en de Amerikaanse voetbalster Alex Morgan is ook niet te versmaden, maar voor Case is het team van aanvoerster Maartje Paumen uit Den Bosch het aantrekkelijkste van deze Olympische Spelen.

Mooiste team van de Spelen
Natuurlijk, schoonheid zit in het oog van de aanschouwer. Maar ook Dan Evon steekt op de site van Inquisitr zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "De Nederlandse hockeysters zijn hard op weg naar een gouden medaille (...) maar hebben nu al de onofficiële, maar niet minder belangrijke, prijs voor mooiste team van de Spelen binnengehaald."

En daar blijft het niet bij. "Met de mooie Sophie Polkamp en Ellen Hoog voorop", vertelt Evon, "wist het Nederlands team de fans in vervoering te brengen met hun oranje-witte tenues, hun atletische lichamen, en ja, ook hun talent." Wel denkt Evon dat het team met veel speelsters van HC Den Bosch Londen wil verlaten met 'meer dan deze complimenten'.

Erg oranje, erg leuk om naar te kijken
Als het gaat om de hockeyvrouwen op Twitter vallen de mannelijke 'sportliefhebbers' ook over elkaar heen in hun lofuitingen. Zo is Tim Timmins het met Evons eens. "Ze verdienen zeker de gouden medaille voor het meest aantrekkelijke team." Danny twittert dat hij de hockeydames 'erg oranje en erg leuk om naar te kijken' vindt. Twitteraar Anson Mount doet er nog een schepje bovenop. "Ik heb een nieuwe liefde! Het HELE vrouwen hockeyteam van Nederland. Bam!"

Nou maar hopen dat de dames door alle complimenten over hun uiterlijk niet naast hun hockeyschoenen gaan lopen. Aan de andere kant als ze hun schoonheid direct kunnen omzetten naar sportief presteren, kunnen ze het hoogste trede van het erepodium voor de hockeydames vrijhouden. Dat goud hebben we binnen.