Maandenlange celstraffen voor portiers Bora Bora Valkenswaard

2 augustus 2012 om 16:06
nl
Twee voormalige portiers van het Valkenswaardse café Bora Bora moeten tot zeven maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald. Ze zijn volgens de rechter schuldig aan poging tot zware mishandeling.
Geschreven door

De mannen uit Eindhoven en Gorinchem sloegen 22 januari een bezoeker van het café in elkaar.
Weerloos op de grondDat deden ze, omdat de bezoeker een vrouw lastig viel.  Ze sloegen en trapten de man ook nog toen hij al weerloos op de grond lag. Daarna sleepten ze de man naar buiten en lieten hem gewond op straat achter.
Volgens justitie hebben de portiers het slachtoffer ook tegen zijn hoofd getrapt en zodanig mishandeld dat hij wel dood had kunnen gaan. De rechter vond poging tot doodslag niet bewezen en legde daarom iets lichtere straffen op.
Eerder veroordeeldDe portier uit Gorinchem kreeg een iets zwaardere straf dan de Eindhovense portier, omdat hij al eerder is veroordeeld voor geweldsmisdrijven. De rechter legde hem tien maanden op, waarvan drie voorwaardelijk. De portier uit Eindhoven kreeg 282 dagen cel, waarvan negentig voorwaardelijk.
Het geweld bij café Bora Bora was voor burgemeester Anton Ederveen destijds aanleiding om de kroeg voor drie weken te sluiten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.