Agent politie Eindhoven verdachte na wissen bewijsmateriaal arrestatie dj The Flexican

5 augustus 2012 om 18:46
nl
De politie begint een strafrechtelijk onderzoek naar de agent die bewijsmateriaal heeft gewist van een mogelijke gewelddadige arrestatie van dj The Flexican. Het filmpje, gemaakt door de Eindhovense Ingrid Lukken (46), werd door een agent van het korps Brabant Zuid-Oost gewist van haar telefoon. De agent is nu verdachte, maar blijft vooralsnog in dienst.
Geschreven door

De politie ontkende dagenlang dat een agent van het korps het filmpje had gewist. Afgelopen vrijdag gaf de agent toch toe het filmpje te hebben gewist. De politie Brabant Zuid-Oost zei toen te bekijken of er stappen moeten worden genomen tegen de agent.
Strafrechtelijk onderzoekHet Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft de politie maandag de opdracht gegeven om een strafrechtelijk onderzoek uit te voeren. Daarin moet duidelijk worden of de agent de wet heeft overtreden door bewijsmateriaal te wissen. De agent is nog aan het werk bij het korps. HIj zei het filmpje te hebben verwijderd "onder druk van de omstandigheden". Hij verklaarde "veel spijt te hebben" van zijn actie.
Ook moet het onderzoek uitwijzen of hij Ingrid Lukken heeft mishandeld. De Eindhovense beschuldigde de agent van mishandeling en gaat aangifte tegen hem doen. Of er ook onderzoek wordt gedaan naar andere betrokken agenten van de arrestatie kon een woordvoerster van het OM niet zeggen. De Rijksrecherche wordt niet ingeschakeld, omdat de feiten volgens het OM niet ernstig genoeg zijn.
Het korps Brabant-Noord zal het onderzoek naar de verdachte agent uitvoeren, omwille van de afhankelijkheid. Lukkens advocaat Yehudi Moszkowicz noemt het 'erg goed nieuws' dat de politie een strafrechtelijk onderzoek is begonnen. Volgens hem heeft de politieman een misdrijf gepleegd door sporen te wissen.
Terughalen filmpjeHet filmpje van Lukken werd verwijderd toen ze in de cel zat op verdenking van belediging. Dat gebeurde na het dancefeest Sneakerz in de stad. Met forensische apparatuur zal het filmpje nu worden teruggehaald. De politie vergoedt de kosten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.