Aangifte Ingrid Lukken tegen politie voor mishandeling en verduistering bewijs

6 augustus 2012 om 13:38
nl
De Eindhovense Ingrid Lukken heeft dinsdagochtend aangifte gedaan voor een ambtsmisdrijf en mishandeling door een politieman. Een agent van het korps Brabant Zuid-Oost wiste bewijsmateriaal van haar telefoon terwijl Lukken in de cel zat. Hij ontkende dat eerder, maar gaf vrijdag toe Lukkens filmpje van de arrestatie van dj The Flexican in Eindhoven te hebben gewist.
Geschreven door

Haar advocaat Yehudi Moszkowicz bevestigt dat er aangifte is gedaan tegen de agent. "Wij hebben aangifte gedaan wegens verduistering van bewijs", zo laat hij Omroep Brabant weten. Ook is er aangifte gedaan voor mishandeling.
MishandelingIngrid Lukken uit Eindhoven was vorig weekend bij toeval getuige van een opstootje tussen de Amsterdamse dj The Flexican en politieagenten. De dj zou naar eigen zeggen zijn mishandeld door agenten.
Ook de maakster van het filmpje zegt mishandeld te zijn door agenten. "Ik was niet The Flexican aan het filmen, maar de agent die me drie keer had geslagen. Ik filmde uit frustratie: het gewiste filmpje is bewijsmateriaal tegen míjn mishandeling", aldus Lukken.
"Het kan best zijn dat de mishandeling van The Flexican ook op dat filmpje staat, maar daar wist ik niks van", beweert Lukken.
Strafrechtelijk onderzoekOp verzoek van het Openbaar Ministerie startte de politie maandag een strafrechtelijk onderzoek naar het handelen van de agent van het korps Brabant Zuid-Oost. Omwille van de onafhankelijkheid voert het korps Brabant-Noord het onderzoek uit. De agent is niet geschorst en blijft zo lang het onderzoek loopt nog aan het werk.
Herstellen van verwijderde filmpjeHet verwijderde filmpje van Lukkens telefoon is mogelijk terug te halen. Een forensisch onderzoeksbureau probeert het filmpje boven water te halen. Of dat gaat lukken, kon haar raadsman Moszkowicz dinsdagochtend nog niet met zekerheid zeggen.
"Het voelt wel goed dat de waarheid boven tafel gaat komen", zo sluit Lukken af. "Het is heel heftig geweest, maar geestelijk gaat het wel iets beter. Ik weet dat er iemand gestraft gaat worden en dat mijn verhaal wordt geloofd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.