Osse vader en zoon (8) maken indruk met LEGO-filmpjes van Ranomi en Epke

OSS - Dennis Beelen uit Oss en zijn zoontje Tren (8) trekken de aandacht op YouTube met hun LEGO-filmpjes van onder anderen Epke Zonderland en Ranomi Kromowidjojo. De gouden turnoefening van Epke en een winnende race van Ranomi zijn op indrukwekkende wijze nagemaakt met LEGO.
Dennis' zoontje Tren raakte zo onder de indruk van de olympische prestaties van de Eindhovense zwemster Ranomi Kromowidjojo, dat hij de finale van de 50 meter vrije slag nabouwde. Zijn vader legde elke beweging met foto's vast en zette die achter elkaar. Dat deed hij via de filmtechniek Stop-motion.

Pa Beelen legt uit waar het idee vandaan komt: "Als kind was ik veel met LEGO bezig. Ik mag wel zeggen dat ik dat heb overgedragen. In de eerste week van de Olympische Spelen werden we zo enthousiast. Na de race van Kromowidjojo heeft mijn zoontje het zwemstadion nagebouwd. Dat was zo mooi geworden, dat ik vond dat we er iets mee moesten."

YouTube
En dus belandde het materiaal op YouTube. Dat wekte de belangstelling van het internetpubliek. Het filmpje van de magistrale turnoefening van Epke Zonderland is inmiddels uitgegroeid tot een internethit.
Deel dit artikel: