Video

Massale belangstelling bij onthulling zuil voor overleden Bram Claassen uit Haghorst

11 augustus 2012 om 18:07
nl
Onder massale belangstelling is zondagmiddag aan het kanaal in Haghorst een herdenkingszuil onthuld voor Bram Claasen. De 19-jarige jongen verdween in de nacht van 1 op 2 januari na een avondje stappen. Zijn lichaam werd na grootscheepse zoekacties een week later gevonden in het Wilhelminakanaal.
Geschreven door

Bij het onthullen van de zuil waren honderden belangstellenden aanwezig. Het gedenkteken staat vlakbij de plek waar Bram Claassen werd gevonden en is gemaakt door het bedrijf waar de jongen werkte.
ApplausToen het abstracte gedenkteken onder een doek vandaan kwam klonk een minuut lang een indringend applaus. De vader van Bram Claassen sprak emotionele woorden tot het toegestroomde publiek. "Het is een schitterende zuil, op een bijzondere plek. Deze zuil zegt veel over onze Bram. Het betekent vooral dat de gemeenschap in Haghorst en onze familie samen Bram niet meer loslaten."
Na afloop van de bijeenkomst trokken de aanwezigen langs de zuil. Veel van hen legden bloemen. Een kennis van Bram spreekt nog wel over een gevoel van leegte die bram achterlaat bij de voetbalclub en in het dorp. "Maar met dit gedenkteken blijft Bram een deel van ons en van Haghorst", sluit hij af.
DankbaarDaarna ging de massa richting de plaatselijke voetbalclub. Daar is een digitaal scorebord onthuld. Dit gaven de familieleden van Bram de club cadeau als dank voor de hulp die zij kregen na de verdwijning van Bram.
Ook werd een herinneringswedstrijd gespeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.