Anky van Grunsven (44) gaat voor Olympische Spelen 2016

13 augustus 2012 om 22:18
nl
Als alles naar wens verloopt, doet de 44-jarige Anky van Grunsven in 2016 voor de achtste keer mee aan de Olympische Spelen. Een week nadat de Brabantse in Londen haar negende olympische medaille veroverde (met de dressuurploeg), keek ze al voorzichtig naar Rio de Janeiro.
Geschreven door

"We hebben de draad alweer opgepakt met Upido", zei Van Grunsven over het paard waarmee ze de komende jaren wil strijden om de ereplaatsen.
Met Upido naar RioDe amazone had eigenlijk al in Londen willen deelnemen met Upido, maar het paard had meer tijd nodig om de aansluiting met de wereldtop te vinden. Daarop besloot Van Grunsven voor de laatste keer Salinero van stal te halen. "We focussen ons nu weer op Upido. Of ik naar Rio wil? Als Upido goed is, sluit ik dat niet uit."
De Olympische Spelen leven enorm bij haar gezin. Haar man is bondscoach Sjef Janssen en ook de kinderen zijn - zeker na 'Londen' - gek van sport. "Mijn zoon is 7 jaar en die vroeg me onlangs hoe oud hij zou zijn als de Spelen inderdaad in Amsterdam werden gehouden. Hij begreep al dat-ie dan oud genoeg was om zelf deel te nemen, alleen weet hij nog niet in welke sport'', zei Van Grunsven lachend. Haar dochter is paardenliefhebster en loopt al de proef van moeder en Salinero te voet.
Sowieso naar Rio    "Het leeft enorm bij ons. Toen ik zondag thuiskwam, zei ik al: 'Ik ga sowieso naar Rio'. Alleen moet ik nog even kijken in welke functie.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.