Kim Staelens terug in Nederlands volleybalteam

NIEUWEGEIN - Kim Staelens keert terug in het Nederlands vrouwenvolleybalteam. De spelverdeelster uit Odiliapeel is opgenomen in de Oranje-selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden begin september in Apeldoorn.

Staelens nam na het mislukte olympische kwalificatietoernooi, net als aanvoerster Manon Flier, rust. In totaal bestaat de selectie van het vrouwenvolleybalteam nu uit zeventien spelers. Daarvan vallen er nog vijf af.

Nederland heeft het op papier getroffen met de loting van het EK-kwalificatietoernooi, met Oekraïne, Denemarken en Griekenland als tegenstanders. Oranje geldt als favoriet in poule B. De winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor het Europees kampioenschap. Het team dat als tweede in de poule eindigt krijgt een herkansing in mei 2013.

Oekraïne in de gaten houden
Bondscoach Gido Vermeulen ziet Oekraïne als grootste concurrent. "Dat is een goed volleyballand en een gevaarlijke tegenstander. Op het vorige EK in 2011 waren zij er ook gewoon bij." Van Denemarken verwacht hij niet veel: "Dat is duidelijk het zwakste land in de poule. En tegen Griekenland hebben wij dit jaar in het kader van de European League al vier keer gewonnen.”

Oranje bereidt zich voor op het toernooi in Apeldoorn via een reeks oefeninterlands tegen België en Bulgarije.
Deel dit artikel: