Darter Jelle Klaasen verhoord na versturen naaktfoto’s aan 15-jarig meisje

VLIJMEN - Darter Jelle Klaasen uit Breda heeft zeker drie naaktfoto’s aan een 15-jarig meisje met een verstandelijke beperking gestuurd. Ook vroeg de 27-jarige darter om naaktfoto’s van haar via mail en twitter. Hij is hiervoor dinsdag door de politie verhoord.

De familie van het meisje en de darter kennen elkaar al jaren. Het meisje heeft een beperking en zit in een instelling. Ze heeft ook psychische problemen. Toen een leerkracht vond dat ze wel heel erg stil was en er naar vroeg, wees het meisje op de naakfoto's van de darter. De begeleider trof zeker drie foto's aan waarop Klaasen een erectie heeft.

'Maak een foto van je bikinibroekje bij je ...'
Het contact tussen de twee verliep via twitter en mail. Via privéberichten twitterde Klaassen zoal: 'Laat maar wat lekkers zien', 'Maak maar een foto van je bikinibroekje en dat hij lekker strak zit bij je …' en 'Aan niemand foto's laten zien he? x' Ook zegt Klaasen dat hij tijdens een vakantie, waar het meisje ook was, 'moest uitkijken waar ik je pakte tijdens het zwemmen hahah.'

De politie bevestigt dat de darter dinsdagmiddag is verhoord. Maar over de inhoud van het verhoor en aanklacht wil de politie niet ingaan.

Website uit de lucht
De website van Klaassen is sinds 16 augustus uit de lucht. Hij is niet bereikbaar voor commentaar. In een mail aan de familie van het meisje vroeg hij de moeder om de 'aanklacht in te trekken, anders moet ik misschien een jaar de gevangenis in'.

Een dezer dagen gaat het dossier naar justitie, die beslist of Klaasen vervolgd wordt. De ouders van het meisje hopen dat hij bekent. "Al is het maar een uur taakstraf. De rest volgt vanzelf wel. Met onze dochter kan het beter. Ze snapt het allemaal niet en denkt dat Jelle boos op haar is." Klaasen heeft woensdag excuses gemaakt via een verklaring op internet waarin hij zegt dat hij veel spijt heeft.

Winnaar Embassy
Klaasen won in januari 2006 op 21-jarige leeftijd de Embassy, het officieuze wereldkampioenschap darts in Lakeside. In de finale rekende hij af met de Haagse titelverdediger Raymond van Barneveld.
Meer over dit onderwerp:
gilze breda jelle klaasen darts naaktfoto's
Deel dit artikel: